Tony Robbins Ultimate Success Formula voor ondernemers

We hebben allemaal dromen. En doelen die we willen realiseren. Zeker als ondernemers. Het (b)lijkt echter in de praktijk niet altijd makkelijk deze te verwezenlijken. Zonde, vinden wij bij NLPwerkt. Het is namelijk prima mogelijk je dagelijkse activiteiten en handelingen (meer) in lijn te brengen met je dromen en doelen. En die uit te laten komen! Hoe? Met de Tony Robbins Ultimate Success Formula. Aan de hand van een 5-stappenplan helpen wij ondernemers en executives hun doelen te bereiken en gelukkig succesvol te zijn.

Wat heb ik vandaag nou eigenlijk gedaan?..

Natuurlijk heb je doelen. En plannen hoe die te realiseren. Goede voornemens ook, iedere dag weer. En toch herken je het vast wel: Je begint enthousiast aan een dag vol nieuwe kansen en perspectieven… En aan het eind van de dag heb je het gevoel dat je geen stap verder bent gekomen. Je vraag je af: Wat heb ik vandaag nou eigenlijk gedaan om dichter bij mijn droom, mijn doel te komen? En waarom heb ik me weer laten leiden door alles wat op me afkwam? Het resultaat is dat je geen voldoening uit je dag haalt. En minstens zo belangrijk: je bent geen stap dichter bij het verwezenlijken van je droom gekomen. Kortom, je bent weer eens ingehaald door de waan van de dag. Weer een dag verkwanseld, zo voelt het.

Doelgericht succesvol ondernemen

De zojuist genoemde zaken zijn ook voor veel ondernemers herkenbaar. Overspoeld en overgenomen door de vele verantwoordelijkheden en dagelijkse drukte. De juiste koers is niet helder en verdwijnt naar de achtergrond door het ontbreken van heldere doelen en.. daar is-ie weer: de waan van de dag. Dit maakt het voor jou als ondernemer lastig effectieve beslissingen te nemen. Als ervaren ondernemers en NLP-trainers zien we bovendien regelmatig dat een gebrek aan richting ook zorgt voor een afnemende motivatie. Wees dit te allen tijde voor en ga als de wiedeweerga aan de slag met de 5 staps Ultimate Success Fuccesformula van Tony Robbins.

5-staps succesformule voor ondernemers

De Ultimate Success Fuccesformula van Tony Robbins is een raamwerk dat hij heeft ontwikkeld om mensen, waaronder ondernemers, te helpen hun doelen te bereiken. Op basis van de Tony Robbins Ultimate Success Formula hebben we bij NLPwerkt de volgende vijf stappen gedefinieerd voor ondernemers:

1. Know Your Outcome (Ken je Doel)

De eerste stap is om duidelijk te definiëren wat je wilt bereiken. Zonder een duidelijk doel is het moeilijk om richting te geven aan je inspanningen. Voor ondernemers betekent dit:

 • Heldere missie en visie: Creëer een duidelijke visie voor je bedrijf. Wat is je missie? Wat zijn je langetermijndoelen?
 • Specifieke doelen stellen: Weet precies wat je wilt bereiken in je onderneming. Dit kan variëren van omzetdoelen, marktpenetratie, productontwikkeling tot klanttevredenheid.

2. Know Your Reasons Why (Ken je Redenen Waarom)

Het is belangrijk om te begrijpen waarom je je doel wilt bereiken. Dit geeft je de motivatie en het doorzettingsvermogen om door te gaan, zelfs wanneer je tegenslagen ervaart. Voor ondernemers betekent dit:

 • Motivatie identificeren: Waarom ben je begonnen met je onderneming? Wat drijft je om succesvol te zijn?
 • Passie en betrokkenheid: Zorg ervoor dat je gepassioneerd bent over je doelen. Dit maakt het makkelijker om abstakels te overwinnen.

Wil je meer lezen over hoe je de Waarom van je doel achterhaalt? Lees dan ons blog ‘Doelstélling of doelstémming?’ (met download)

3. Take Massive Action (Onderneem Rigoreus Actie)

Het is niet genoeg om alleen te weten wat je wilt en waarom; je moet ook actie ondernemen om je doelen te bereiken. Voor ondernemers betekent dit:

 • Actieplan ontwikkelen: Maak een gedetailleerd plan van de stappen die je moet nemen om je doelen te bereiken.
 • Proactief zijn: Wacht niet op perfecte omstandigheden. Begin gewoon en pas je acties aan naarmate je vordert.
 • Consistentie: Zorg ervoor dat je consistent en volhardend bent in je inspanningen.

4. Notice Your Results (Let op je Resultaten)

Het is cruciaal om de resultaten van je acties te volgen en te evalueren. Dit helpt je om te begrijpen wat werkt en wat niet. Voor ondernemers betekent dit:

 • KPI’s en Metrics: Stel key performance indicators (KPI’s) en metrics in om je voortgang te meten.
 • Feedback loops: Creëer systemen om feedback te verzamelen van klanten, medewerkers en andere stakeholders.
 • Evalueren en aanpassen: Analyseer je resultaten regelmatig en wees bereid om je strategie aan te passen als iets niet werkt.

5. Change Your Approach (Verander je Aanpak)

Als je merkt dat je acties niet de gewenste resultaten opleveren, wees dan flexibel en verander je aanpak. Voor ondernemers betekent dit:

 • Flexibiliteit: Wees bereid om je strategieën en tactieken aan te passen op basis van de feedback en resultaten die je hebt ontvangen.
 • Innoveer en experimenteer: Probeer nieuwe ideeën en benaderingen. Wat gisteren werkte, werkt misschien vandaag niet meer.
 • Leren van Falen: Zie mislukking als een leermoment en gebruik het om je aanpak te verfijnen.

…en dit levert het op

We hebben bij NLPwerkt de laatste jaren gelukkig zeer regelmatig gezien dat -als je de 5-staps succesformule toepast- dit prachtige dingen oplevert:

Doelgerichtheid, duidelijkheid en focus
Je weet wát je wil bereiken. Je werkt veel doelgerichter en bent beter in staat prioriteiten te stellen. De waan van de dag is ineens niet meer zo bepalend.

Meer motivatie en doorzettingsvermogen
Je werkt en leeft met veel meer vasthoudendheid, ook als het even moeilijk wordt.

Doelgerichte beslissingen
Omdat de waarom duidelijk is, ben je beter in staat onderbouwde beslissingen te nemen, die ook nog eens bijdragen aan het bereiken van het gewenste doel.

Meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn
Je weet immers heel goed wat je wil bereiken én waarom. En behaal je een belangrijke mijlpaal, dan geeft dit je zelfvertrouwen ook nog eens een flinke boost.

Je vergroot je flexibiliteit en aanpassingsvermogen
Je reageert beter op onvoorziene veranderingen. Zo stuur en regisseer jij je onderneming in plaats van dat de veranderende markt bepaalt wat je doet en je achter de feiten aanloopt.

Als je hulp nodig hebt, vraag er dan om!

In sommige publicaties benoemt Tony Robins nog een extra stap: vraag om hulp! Mensen om je heen zien een uitdaging vanuit een andere invalshoek, of merken een patroon op dat jij niet ziet. Hun advies kan je net dat zetje geven dat je nodig hebt om een verandering door te voeren of om die laatste hindernis te overwinnen. Zo zullen vrienden en familie goed luisteren en begrijpen waar je vandaan komt en waar je heen wilt. Je partner zal je steunen en een deel van de last wegnemen, zodat je je kunt concentreren op je doelen. En een ervaren coach weet precies wat je doormaakt en kan je helpen bij het oplossen van uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd.

Hebben we je enthousiast gemaakt en getriggerd? Stop dan met alleen maar mijmeren en dromen, ga aan de slag met de Ultimate Succes Formula van Tony Robbins. Laat die dromen werkelijkheid worden. Wedden dat het werkt?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

207 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

 • Meer motivatie, energie en plezier?
 • Minder stress?
 • Meer mogelijkheden en kansen?
 • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!