Doelstémming of doelstélling?

Onlangs gebruikten we in een interview de term ‘doelstemming’. We kregen daarop verschillende reacties van lezers die meenden dat we natuurlijk ‘doelstellingen’ bedoelden. Een begrijpelijke reactie: we hebben immers allemaal geleerd dat we SMART doelstellingen moeten formuleren. Toch bedoelden we echt ‘doelstemmingen’; een veel krachtiger instrument om je doelen te bereiken.

Wij schreven een handig stappenplan voor het bepalen van jouw doelstemmingen. Je kan dit hier gratis downloaden.

Hoe slim is S.M.A.R.T eigenlijk?

SMART doelstellingen zijn gericht op een eindresultaat. Een bepaalde omzet, groei van je marktaandeel, of een gevuld klantenbestand. Vanuit de gedachte of een gevoel dat we iets níet hebben, of te weinig ervan, stellen we een doel en gaan we aan de slag. Niet bepaald een stemming waarin je gemakkelijk stappen zet, keuzes maakt en gemotiveerd bent en blijft. Dat tevredenheid, voldoening en/of geluk pas bij eindstreep op je wachten – en veelal maar kort aanhouden – helpt ook niet echt mee.

SMART doelstellingen zorgen er bovendien voor dat je je veelal focust op één specifiek einddoel. Je zet als het ware oogkleppen op. En hoe dichter je bij je doel komt, hoe minder ruimte je hebt om te manoeuvreren. Je gaat ook niet één maand voor de marathon je training- of voedingsschema nog omgooien. Toch? Je creativiteit en bewegingsruimte worden kleiner en kleiner en je wordt je meer en meer geleefd door je doelstelling. Met als gevolg stress, de-motivatie en gebrek aan energie en plezier.

Je begrijpt dat wij bij NLPwerkt.nl niet zo enthousiast zijn van die ‘SMART-aanpak’.

Wat zijn doelstemmingen? 

Wij gaan liever eerst aan de slag met doelstemmingen. Je stelt immers doelen omdat ze je iets gaan opleveren. Niet het doel zelf, maar het gevoel dat het halen ervan je oplevert – de doelstemming – is waar het echt om gaat. Wat maakt dat je dat geld wil? Die dure auto? Met welke bedoeling wil je dit? Wat levert je dat op? Hoe voel je je als je dat bereikt hebt? En als dat gevoel er is, wat kun je dan nog meer? Dat is wat mensen echt – intrinsiek – motiveert.

Vanuit positieve energie kun je veel meer realiseren en vaak nog sneller ook.

Meer motivatie, energie en plezier

Die doelstemming is bovendien ook veel leuker om mee te werken. Want als je dat gewenste gevoel naar voren haalt, ervoor zorgt dat je die gewenste stemming nu al ervaart, dan gaat het werken aan je doel veel makkelijker. Bij iedere stap op weg naar je doel – hoe klein ook – voel je al je doelstemming en wordt je meer en meer gemotiveerd. Zo ben je net zo blij en trots met je eerste 2e hands autootje, betaald van je eerste opdracht, als dat je straks denkt te zijn op die Porsche die je wil kopen van die miljoenen business waar je van droomt. Je geniet al van je succes in het hier en nu terwijl je bezig bent het te bereiken.

Doelstemmingen verruimen je blik op de toekomst

Het mooie is dat je dankzij je doelstemming ook steeds meer kansen en mogelijkheden gaat zien. Doordat je niet meer alleen gefocussed bent op dat ene einddoel, ontstaat er ruimte voor meer en andere doelen. Doelen die je hetzelfde opleveren als je oorspronkelijke doel omdat ze ontstaan vanuit diezelfde doelstemming. Hoe gaaf is dat!?

“Het lijkt wel of hoe dichter ik bij mijn doel kom, hoe meer ruimte er ontstaat. Ik zie steeds meer kansen en mogelijkheden en kan niet wachten om ook daarmee aan de slag te gaan.”

Durf groots te dromen

NLP master-trainer Liesbeth van Zuiden leerde ons je doelstemmingen vooral ook SMOOTH te formuleren: Specifiek, Meetbaar, Onrealistisch, Onacceptabel, Tijdgebonden en Hilarisch. Het voordeel daarvan is dat je daardoor je doel nooit te klein formuleert wat tot onderpresteren leidt en een kleiner resultaat dan had gekund. Ook kan je je doel nooit meer te groot formuleren. Door je vanaf je allereerste stap in te leven in wat je écht wilt bereiken – je doelstemming – hoef je je doel immers niet meer (helemaal) te halen. Je ervaart je doelstemming op iedere moment op weg naar je doel. Hoe groter, gekker en leuker hoe mooier het resultaat. En hoe meer plezier je hebt. Hoe lekker is dat!? 

Moderne leiders (h)erkennen doelstemmingen

Vanuit management-oogpunt is zijn doelstemmingen ook interessant. Wanneer je medewerkers een SMART doelstelling of  target geeft, zijn je enige sturingsinstrumenten een bonus of een sanctie. We weten inmiddels dat dit maar zeer beperkt – soms zelfs negatief – effect heeft, zeker bij de nieuwe jongere generatie. Wat zou er gebeuren als je weet wat de doelstemming is die een medewerker zou willen ervaren als hij succesvol is? En als je hem of haar daarop aanstuurt?

Conclusie

Niet het doel zelf, maar het gevoel dat het halen ervan je oplevert – de doelstemming – is waar het echt om gaat. Dat is wat mensen echt – intrinsiek – motiveert. Dankzij doelstemmingen geniet je al van je succes in het hier en nu terwijl je nog bezig bent je doel te bereiken. Bovendien ga je ook steeds meer kansen en mogelijkheden zien; nieuwe ongedachte doelen die je diezelfde doelstemming opleveren. Je formuleert je doelen ook nooit meer te klein of te groot. Door je vanaf je allereerste stap in te leven in wat je écht wilt bereiken – je doelstemming – hoef je je doel immers niet meer (helemaal) te halen. Je ervaart je doelstemming immers bij iedere stap er naar toe.

Stappenplan doelstemmingen

Wij schreven een handig stappenplan voor het bepalen van jouw doelstemmingen. Je kan dit hier gratis downloaden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

201 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

  • Meer motivatie, energie en plezier?
  • Minder stress?
  • Meer mogelijkheden en kansen?
  • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!