Succesvol ondernemen met NLP

In het hedendaagse bedrijfsleven wordt het vermogen om je te ontwikkelen en te groeien steeds belangrijker. Ook effectief communiceren – anderen kunnen overtuigen – speelt een belangrijke rol bij het behalen van je doelen. Neuro Linguïstisch Programmeren, of NLP, is een krachtige reeks instrumenten en technieken die je kunnen helpen betere resultaten te behalen in jouw persoonlijke en professionele leven.

Als je een ondernemer of business professional bent, kan het leren van NLP je aanzienlijke voordelen opleveren. Door de psychologie van menselijk gedrag te begrijpen en te gebruiken, kan NLP je helpen om je communicatie te verbeteren, je overtuigingskracht te vergroten en blijvende verandering bij jezelf en anderen teweeg te brengen. Om zo de resultaten te behalen die je wilt. Interessant? Lees dan verder!

Wat is NLP?

NLP is een acroniem voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. Het is een model van menselijke communicatie en gedrag dat voor het eerst werd ontwikkeld in de jaren zeventig door Richard Bandler en John Grinder. NLP is gebaseerd op het idee dat onze gedachten, woorden en handelingen allemaal met elkaar verbonden zijn. Het is een manier om te begrijpen  hoe we denken, voelen en ons gedragen, en daar flexibel in te worden. NLP is daarmee een krachtig instrument dat ondernemers en bedrijven kan helpen – gelukkig – succesvol te zijn. 

NLP wordt met succes gebruikt op een groot aantal gebieden, waaronder coaching en persoonlijke ontwikkeling, ook in het bedrijfsleven. Ondernemers die NLP gebruiken zijn beter in staat om hun eigen potentieel aan te boren en boeken betere resultaten. Bedrijven die NLP principes inzetten rapporteren een verhoogde omzet, productiviteit, creativiteit en winstgevendheid. 

Hoe kan NLP ondernemers helpen?

Als je een ondernemer of business professional bent kan NLP je helpen om succesvoller te zijn in jouw bedrijf. Het is een krachtige reeks instrumenten en technieken die je kunnen helpen je eigen unieke kwaliteiten en bijzonderheden succesvol in te zetten om je doelen te bereiken.

NLP kan ondernemers helpen hun communicatie- en onderhandelingsvaardigheden te verbeteren, de motivatie en het zelfvertrouwen te vergroten en beperkende overtuigingen en gedragingen te overwinnen. NLP technieken kunnen worden gebruikt om:

 • Doelen te stellen én te halen
 • Een positieve mindset te ontwikkelen
 • Zelfvertrouwen en motivatie vergroten
 • Communicatievaardigheden verbeteren
 • Uitstelgedrag te overwinnen
 • De manier waarop je over jezelf en je bedrijf denkt te veranderen

Wat zijn de voordelen van NLP voor bedrijven?

Bedrijven die NLP principes gebruiken rapporteren een verhoogde omzet, productiviteit, creativiteit en winstgevendheid. Enkele voordelen van NLP voor bedrijven zijn:

 • Betere communicatie tussen werknemers en klanten
 • Verhoogde verkoop en inkomsten
 • Meer duidelijkheid en focus bij de besluitvorming
 • Verbeterde productiviteit
 • Meer werkplezier en motivatie in het team
 • Verbeterde klanttevredenheid

Als je wilt dat jouw bedrijf zich succesvol ontwikkelt, overweeg dan het gebruik van NLP om de communicatie te verbeteren en je medewerkers te laten groeien en zo – gelukkig – succesvol te worden.

Hoe kan ik meer leren over NLP?

Wil je meer weten over NLP dan kun je om te beginnen online veel informatie vinden. Er zijn vele websites, blogs en artikelen die waardevolle inzichten bieden in hoe NLP je kan helpen succesvol te zijn. Het blog van het NLP college is een fijne start. Ook zijn er veel Podcasts en boeken over het onderwerp te krijgen. 

Als je echt wilt leren en groeien met NLP is de beste manier om er zelf mee aan de slag te gaan. Het zelf te ervaren. Je kunt daarvoor een standaard NLP training volgen bij gespecialiseerde NLP-instituten zoals UNLP Amsterdam.

Bij NLPwerkt.nl kan je precies die NLP-technieken leren die jij nú goed kunt gebruiken. Leer en ontdek in een 1-op-1 personal business coaching sessie of in een NLP business training het waarom, wat, hoe en wat-kan-je-ermee van de NLP-techniek(en) van jouw keuze. Bijvoorbeeld welke waarden sturen jouw gedrag? Of leer effectiever communiceren met je team. 

Ontdek en leer één of meer NLP- technieken bij NPwerkt.nl en ervaar hoe ze je kunnen helpen in je bedrijf. Je zult verrast zijn over de resultaten die je bereikt. 

Meer weten? Neem contact op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

64 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

 • Meer motivatie, energie en plezier?
 • Minder stress?
 • Meer mogelijkheden en kansen?
 • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!