Bouwen aan een luchtkasteel

Nieuw in de rol van Country Manager in een sterk groeiende markt en een daarbij horende groei van de organisatie liep ik tegen het feit aan dat zaken je ‘overkomen’. Hoe hou je nu overzicht en hoe kom je los van de waan van de dag om in alle rust de goede beslissingen te nemen.

Hans komt met adviezen, maar de echte meerwaarde die ik uit de gesprekken haal is de manier waarop Hans zijn vragen stelt. Hij zet me in mijn kracht en geeft me het vertrouwen dat ik de juiste stappen zelf kan zetten.

Ik heb (letterlijk) afstand genomen van de dagelijkse gang van zaken om te kunnen bouwen aan een ‘luchtkasteel’. Letterlijk lucht omdat ik gekeken heb hoe het bedrijf er over vijf of tien jaar uit zou zien. Al filosoferend over o.m. de formatie, de huisvesting en de verdienmodellen.

Concreet voorbeeld: Mijn luchtkasteel heeft 17 werknemers over twee jaar. Dat betekent, met de huidige vijf FTE’s, er het komend jaar concreet zes nieuwe werknemers moeten worden gevonden. Concreter dus het aanstellen van één nieuwe kracht elke twee maanden.

Hans heeft mij op een zeer persoonlijke en motiverende wijze bewust gemaakt van de stappen die nodig zijn om vanuit het hier en nu dat ‘luchtkasteel’ te bouwen.

Ron van den Berge

Country Manager

Dalux Netherlands BV

Ron van den Berge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

64 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

  • Meer motivatie, energie en plezier?
  • Minder stress?
  • Meer mogelijkheden en kansen?
  • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!