"Tijdens de coaching is eigenlijk Louis 2.0 ontstaan"

Interview met Louis van Woerden, adviseur en trainer performance management

Louis van Woerden uit Arnhem, kostwinner, getrouwd en twee studerende kinderen en van huis uit Bedrijfseconoom, is sinds 6 jaar zelfstandig ondernemer. Met zijn advies- en trainingsbureau, Louis van Woerden Advies en Training, helpt hij organisaties met het vernieuwen van Performance Management. En Louis is bestseller-auteur van het boek ‘Fluitend leidinggeven’. Daarin beschrijft hij ‘hoe verrassend eenvoudig, succesvol leidinggeven is’.

Vorig jaar vierde Louis zijn 5-jarig jubileum als zelfstandig ondernemer. Tijdens de zomervakantie, op een stoeltje op de camping, was er een mooi moment van reflectie. Louis vertelt: “Ik vroeg mezelf af hoe de volgende 5 jaar eruit zouden gaan zien. Hoe zou ik dat serieus gaan aanpakken? En daar ontstond de behoefte aan een coach.”

‘Dit traject kwam voor mij precies op het juiste moment.
Het heeft mij een hoop energie en een hoop inspiratie gegeven.’

Met welke vraag of uitdaging kwam je bij NLPwerkt?

‘De belangrijkste uitdaging waarmee ik bij Hans kwam was mijn behoefte aan groei. En dan in de breedste zin van het woord. Niet alleen groei wat betreft omzet, maar veel meer nog professionele groei.” Vragen die daarbij opkomen zijn; hoe richt ik mijn bedrijf verder in, waar haal ik plezier uit, zal ik mijn dienstverlening verbreden of juist versmallen, welke dingen willen ik anders doen, hoe krijg ik hernieuwde energie?

‘Hoewel de vraag ‘Hoe kom ik aan meer omzet’ zeker niet mijn basisvraag was, zijn we daar zeker ook mee aan de slag gegaan in de eerste sessies. We hebben de opbouw van mijn omzet geanalyseerd en besproken hoe ik mijn sales zou kunnen uitbreiden. Dat had tot gevolg dat ik op LinkedIn veel meer actief ben geworden. En met resultaat.’

Hoe heb je de NLP ondernemerscoaching ervaren?

“Dit traject kwam voor mij precies op het juiste moment. Het heeft mij een hoop energie en een hoop inspiratie gegeven. Er was een fijne klik tussen Hans en mij, zowel op persoonlijk vlak als op professioneel vlak. Ik heb tegen Hans gezegd, ik heb geen behoefte aan een coach die vragen stelt en vervolgens achterover leunt. Jij bent de succesvolle ondernemer, en ik ben juist ook op zoek naar de tips en tricks, naar adviezen. En dat is precies wat Hans doet.”

Welk inzichten zijn je het meest bijgebleven?

“Het belangrijkste wat ik uit de coaching heb gehaald is dat ik mijn missie en visie heb aangescherpt. Ik heb daarvoor jullie Missie- invulformulier gebruikt. Het uitwerken van missie en daarna mijn visie zijn echt de eerste stappen van verandering geweest. Heel concreet in woorden en zinnen heb ik mijn visie helder gekregen.

En op basis daarvan is eigenlijk een Louis 2.0 ontstaan. Een mooi nieuwe inzicht waar ik heel enthousiast over ben en dat verandering geeft in hoe ik mijn bedrijf de volgende jaren vorm ga geven.”

Missie en visie Louis 2.0

“Ik geloof dat de ware kracht van een organisatie voortkomt uit de harmonie tussen haar ambities en de individuele doelen van haar medewerkers. Mijn missie is om deze synergie te versterken door heldere en doelgerichte communicatie te bevorderen. Echte groei ontstaat wanneer leiders en medewerkers open en eerlijk met elkaar kunnen spreken. Met advies, training en coaching cultiveer ik een cultuur van effectieve communicatie en gedeelde groei.”

Wat neem je concreet mee uit dit traject?

Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met mijn differentiators. Wat maakt mij uniek en onderscheidend? Op advies van Hans heb ik deze vraag  ook neergelegd bij mensen uit mijn omgeving. Voor een deel levert dit bevestiging op van wat ik al wist. Maar ook nieuwe zelfkennis. Onbewust neem ik dit nu mee in mijn communicatie met anderen, en met klanten.”

Wat maakt jou en je bedrijf uniek en bijzonder? “Ik ben goed in staat om complexe materie simpel te houden, eenvoudig uit te drukken. Structuur aanbrengen, hoofdzaken onderscheiden van bijzaken kan ik goed. Ik straal enthousiasme uit voor de dingen waar ik mee bezig ben.” Louis vergeet te noemen dat hij een professional is met veel managementervaring, een expert op het gebied van performance management, altijd zeer betrokken en met oprechte aandacht voor iedereen, en iemand met een persoonlijke en authentieke visie.

‘Ik heb tegen Hans gezegd, ik heb geen behoefte aan een coach die vragen stelt en vervolgens achterover leunt. Jij bent de succesvolle ondernemer, en ik ben juist ook op zoek naar de tips en tricks, naar adviezen. En dat is precies wat Hans doet.’

Wat is er nu anders?

“Voorheen gaf ik op de traditionele manier training op het gebied van functionering en beoordelingsgesprekken. Nu leg ik vooral de nadruk op communicatie in de gehele organisatie, ook bij het coachen van leidinggevenden. Mijn blik is breder geworden, ik heb andere dingen in mijn rugzak zitten die ik vaker ga toepassen. Ik zet mijn bedrijf op een andere manier in de etalage.”

Hoe ervaar je de aanpak van Hans?

“Hans zit niet op zijn handen, zeg maar. Hans is een ware krachtbron van energie en ervaring. Als empathische luisteraar, weet hij de essentie vast te houden zonder verstrikt te raken in details. Hij prikkelt je denken en excelleert in het verbinden van theorie met praktijk, waardoor zijn adviezen waardevol en praktisch zijn.

Kortom, Hans is een coach met energie, en daar hou ik van! En ik had dat nodig.”

Coaching

NLP Ondernemerscoaching    (Lees meer >>)

Client

Louis van Woerden, ondernemer
Adviseur en trainer Performance Management

www.louisvanwoerden.nl
E: info@louisvanwoerden.nl
M: +31 6 46 41 87 73
LinkedIn >>

NLP business coach

Hans Buskens
E: hans@nlpwerkt.nl
M: +31 6 51 86 95 71

Boost ook jouw managementcarrière!

PLAN EEN -GRATIS- ONLINE COACHGESPREK OVER GELUKKIG SUCCESVOL ONDERNEMEN

Wil jij ook professioneel groeien, persoonlijk én zakelijk ? Je missie, visie en differentiators helder krijgen? Wil jij ook – gelukkig – succesvol worden, net als Louis!?  Plan dan een gratis online coachgesprek in, zodat we samen jouw route naar succes kunnen uitstippelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

207 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

  • Meer motivatie, energie en plezier?
  • Minder stress?
  • Meer mogelijkheden en kansen?
  • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!