Gelukkig ondernemen:
onze 6 basisovertuigingen

Bij NLPwerkt delen we niet alleen kennis; we delen een levensfilosofie. Met meer dan 30 jaar ervaring in succesvol ondernemen hebben we onze eigen 6 basisovertuigingen gevormd. Deze vormen de kern van onze personal business coaching-trajecten en trainingen en leiden tot een benadering van ondernemen waarbij geluk de sleutel is tot succes!

NLP gaat uit van een aantal vooronderstellingen. Deze basisvooronderstellingen kwamen voort uit de vraag wat succesvolle mensen nu zo succesvol maakt. De grondleggers van NLP legden vast dat succesvolle mensen een aantal helpende overtuigingen delen. Vooronderstellingen zijn geen wetmatigheden. Het zijn helpende overtuigingen die, wanneer als vanzelfsprekend worden aangenomen, je helpen om gelukkiger en met meer succes in het leven te staan.


Onze NLPwerkt – Wijsheden voor meer succes

1. Succes is niet de sleutel naar geluk. Geluk is de sleutel naar succes!
We draaien de traditionele gedachtegang om. Voor ons is geluk niet slechts een bijproduct van succes; het is de drijvende kracht erachter. Positieve energie en tevredenheid als belangrijke ingrediënten voor zakelijk succes!

2. Wat je goed kan, vind je leuk en wat je leuk vindt, kan je goed!
We geloven sterk in de synergie tussen vaardigheden en plezier. Plezier hebben in wat je doet, versterkt niet alleen je motivatie maar verhoogt ook de kwaliteit van je werk of activiteiten.

3. Jouw kwaliteiten maken je per definitie uniek en onderscheidend!
We omarmen individualiteit en unieke kwaliteiten als dé sleutel tot het onderscheiden van jezelf in de ondernemerswereld. Niemand is zoals jij.

4. Om succesvol te zijn, focus op je talenten!
In plaats van tekortkomingen aan te pakken, moedigen we je aan om je energie te richten op het ontwikkelen van je unieke talenten. Ik, Hans van NLPwerkt, heb ADHD en kan dit vanuit de grond van mijn hart onderschrijven.

5. We trekken mensen aan die op ons lijken!
De kracht van aantrekkingskracht is een kernpunt. Je trekt klanten aan die op jou lijken. Die aangetrokken worden door jouw kwaliteiten, talenten en bijzonderheden. Die behoefte hebben aan wat jij goed kan. Wat jij te bieden hebt. Klanten die precies bij jou passen!

6. Ondernemen is dingen dóen gebeuren!
Stappen zetten, daar gaat het om bij ondernemen. Want, inzicht zonder actie, geeft geen verandering. We geloven dat daadkracht en initiatief de drijvende krachten zijn achter zakelijk succes. Daarom is onze coaching en training altijd toekomstgericht en praktisch.

Succes zonder geluk?

We ontvangen hier regelmatig ondernemers die op papier (financieel) succesvol zijn, maar totaal niet gelukkig. Succes is wat ons betreft dus niet alleen af te meten aan je bankrekening of je zakelijke triomftocht. Dit is iets waar we ons bij NLPwerkt voortdurend bewust van zijn. We benadrukken dus nog maar eens het belang van intrinsieke tevredenheid naast externe successen in onze gezamenlijke reis!

Samen op weg naar gelukkig ondernemen

Onze filosofie leert ons dat geluk de drijfveer is voor een succesvolle ondernemersreis. Door onze 6 overtuigingen te internaliseren, streven we niet alleen naar zakelijk succes, maar ook naar een diepgaand gevoel van tevredenheid. In een wereld waarin winst niet de enige maatstaf voor succes is, openen we bij NLPwerkt deuren naar een nieuwe dimensie van gelukkig ondernemerschap.

Klaar om de sleutel tot gelukkig en succesvol ondernemen ter hand te nemen?

Wil je meer weten over onze manier van werken? Lees ook eens onze pagina Ons gedachtengoed!

Nog een blog lezen over onze overtuiging Focus op je talenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

189 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

  • Meer motivatie, energie en plezier?
  • Minder stress?
  • Meer mogelijkheden en kansen?
  • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!