Gelezen: De Keuze van Eva Edith Eger

De keuze van Eva Edith Eger is een inspirerend boek dat ons veel leert over liefde en hoop en de kracht van de eigen keuze. Het boek speelt zich af tijdens en na de 2e wereldoorlog, en volgt de Joodse Ruth die ternauwernood de Holocaust overleeft en een nieuw leven opbouwt in vrijheid. Keer op keer staat Ruth voor onmogelijke keuzes, maar ze houdt vol omdat ze weet dat liefde en hoop het altijd waard zijn om voor te vechten. Haar verhaal benadrukt het belang en de kracht van het kiezen van ons eigen lot, zelfs in de donkerste tijden.

Eva Edith Eger

Eva Edith Eger werd geboren in Tsjecho-Slowakije en overleefde als tiener de Holocaust. Ze was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. Haar ouders werden direct naar de gaskamer gestuurd en Edith werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Ze was nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd.

Na de oorlog verhuisde Eva Edith Eger naar Amerika, waar ze lerares, psycholoog en schrijfster werd. Eva woont nu in New York City met haar man en twee kinderen. Eva is een inspirerende schrijfster, die wereldwijd bekend werd van de bestsellers De Keuze en Het Geschenk.

De kracht van de eigen keuze

In De keuze deelt Eva Edith Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen. Ze doet uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten  helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden. En hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen.

Haar inspirerende levensverhaal laat ons zien dat we zelfs in de donkerste tijden het vermogen hebben om onze eigen keuzes te maken en ons eigen lot vorm te geven. Daarnaast laat De Keuze zien hoe belangrijk het is om alle opties te overwegen voordat we een beslissing nemen, en wat de mogelijke gevolgen van onze keuzes zijn. Tot slot benadrukt het boek de kracht en veerkracht van de menselijke geest bij tegenslag.

Conclusie

Eva Edith Eger slaagt er uitstekend in de angst, het geweld en de dood die tijdens de Holocaust heersten in beeld te brengen. Daarnaast toont ze de kracht en veerkracht van de menselijke geest bij tegenslagen. De keuze is waardevol voor iedereen die meer wil weten over de Holocaust en wil begrijpen hoe onze keuzes ons vormen als mensen. Hoe liefde en hoop ons kunnen helpen ons eigen geluk vorm te geven.

Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd. Haar indrukwekkende verhaal is een inspiratie voor iedereen. De Keuze is een prachtig boek dat je nog lang na het lezen ervan zal bijblijven. Een echte aanrader!

One Reply to “Gelezen: ‘De Keuze’ van Eva Edith Eger”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

207 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

  • Meer motivatie, energie en plezier?
  • Minder stress?
  • Meer mogelijkheden en kansen?
  • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!