De route naar een zinvol leven: ontdek jouw missie

Heb je wel eens nagedacht over de keuzes die je maakt, zowel privé als zakelijk? Over de zingeving van het leven en jouw bijdrage aan de wereld of mensen om je heen? Het zijn vragen die niet dagelijks door je hoofd spoken, maar ze kunnen een wereld van verschil maken. Jouw persoonlijke missie geeft bijna als vanzelf richting aan je leven en keuzes. Het is meer dan een levensdoel; het beïnvloedt niet alleen jouw leven maar ook dat van anderen! Weten wat jouw missie is brengt rust, energie, vreugde, enthousiasme en geluk. Het maakt van elke dag een belofte, een kans om de waarde van jouw leven volledig te erkennen en ervaren.

Wij maakten een handig invulblad voor het bepalen van jouw missie. Je kan dit hier gratis downloaden.

Waarom is het fijn om je missie te bepalen?

Het zorgt voor richting en focus. Een duidelijke missie maakt keuzes en beslissingen eenvoudiger. Vanuit jouw missie volg je jouw intuïtie en onderbuikgevoel.
Het brengt je motivatie en voldoening. Het nastreven van jouw missie geeft diepere betekenis aan wat je doet. Je blijft ook gemotiveerd bij tegenslagen, om door te zetten, zelf als het moeilijk wordt.
Het voegt geluk toe. Leven in overeenstemming met jouw missie brengt geluk en tevredenheid met je leven. Je leeft je mooiste leven!
Je ontwikkelt je zelfbewustzijn en persoonlijke groei. Het ontdekken van jouw missie vereist zelfreflectie, wat leidt tot zelfkennis. Je leert begrijpen wat jouw sterke en zwakke punten zijn en wat écht belangrijk voor je is.
Het geeft je impact en betekenis. Jouw missie stelt je in staat een positieve impact te hebben op de wereld om je heen. Door je talenten in zetten voor iets dat groter is dan jezelf, ben je betekenisvol voor anderen.

Ken je missie en leef ernaar!

Het kennen van jouw missie is een persoonlijke reis die je helpt een zinvol leven te leiden, in lijn met wie je werkelijk bent en wat je wilt bereiken. Deze schijnbaar filosofische benadering vertalen we bij NLPwerkt samen met jou naar de alledaagse realiteit. Om zo te ontdekken hoe heerlijk het is om jouw missie te kennen en ernaar te leven.

Sinek’s ‘Why’ in de Golden Circle

Als ondernemer draag je naast je persoonlijke missie, ook de missie van je bedrijf uit. Het is de ‘Why’ uit de Golden Circle van Sinek. Waarom doe je wat je doet met je bedrijf? Waarom bestaat je bedrijf? Daarbij gaat het om een doel dat veel verder gaat dan winst maken. Het antwoord op deze waaromvraag vormt je missie. Het is voor jouw bedrijf de basis voor interne en externe betrokkenheid, van betekenis zijn en duurzaam succes hebben,

Iedereen-gelukkig-succesvol

Bij NLPwerkt is onze missie Iedereen – gelukkig – succesvol. Met alles wat we doen, helpen we ondernemers en ondernemende mensen om gelukkig succesvol te zijn. Daarbij is het onze overtuiging dat succesvol worden geen garantie is voor gelukkig zijn. Je ben pas succesvol als je gelukkig bent.

We zijn er dan ook van overtuigd dat je dit bereikt als je actief aan de slag gaat met je missie en het beantwoorden van de belangrijke waaromvraag. Jouw missie en ‘waarom’ zijn geen abstracte concepten. Integendeel! Ze zijn de sleutel tot een vervuld en -gelukkig- succesvol leven. Dus: ontdek ze, omarm ze, en geniet van een enerverende én succesvolle reis!

Meer inspiratie nodig? Lees ook https://nlpwerkt.nl/gelezen-de-keuze-van-eva-edith-eger

 

Wij maakten een handig invulblad voor het bepalen van jouw missie. Je kan dit hier gratis downloaden.

2 Replies to “De route naar een zinvol leven: ontdek jouw missie”

  1. […] missieJouw missie, het hoogste logische niveau van Gregory Bateson – is eigenlijk een heel altruïstische stap. […]

  2. […] uit de coaching heb gehaald is dat ik mijn missie en visie heb aangescherpt. Ik heb daarvoor jullie Missie- invulformulier gebruikt. Het uitwerken van missie en daarna mijn visie zijn echt de eerste stappen van verandering […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw missie - invulblad

Download PDF

31 Downloads

Weten wat jouw missie is brengt rust, energie, vreugde, enthousiasme en geluk. Het maakt van elke dag een belofte, een kans om de waarde van jouw leven volledig te erkennen en ervaren. Wil jij ook onderzoeken wat jouw missie is?

Download dan ons missie invulblad om ook jouw missie te bepalen!

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

201 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

  • Meer motivatie, energie en plezier?
  • Minder stress?
  • Meer mogelijkheden en kansen?
  • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!