De Law of Attraction… werkt dat echt?

Heb je ooit ervaren dat alles lijkt samen te vallen, alsof het universum helemaal op jou is afgestemd? Alsof je dromen, of doelen in je leven, die eerst ver weg leken, nu opeens uitkomen? Dan kan dat zomaar te maken hebben met de Law of Attraction, vrij vertaald de Wet van de Aantrekkingskracht. Deze -ietwat Amerikaans aandoende theorie- omschrijft de onzichtbare kracht die suggereert dat positieve intenties ervoor zorgen dat je dromen uitkomen. Het klinkt als iets uit een sprookje en wellicht wat zweverig. We halen je echter graag uit die droom, want het werkt! En er zit zelfs een wetenschappelijke benadering achter ook.

Beïnvloeding met positieve intenties

Natuurlijk is het niet ‘het universum’ (wat dat dan ook is) dat op magische wijze jouw dromen verwezenlijkt. Jij ben het zélf die bepaalt welke positieve energieën je aantrekt. Dat is, voor ons bij NLPwerkt, in een notendop wat de Law of Attraction inhoudt.
Het idee is simpel maar krachtig: leef je leven met positieve intenties en vanuit een positieve doelstemming, dan kun je écht je doelen verwezenlijken. Positieve gedachten trekken positieve dingen aan, negatieve gedachten alleen maar negativiteit. Het zetten van positieve intenties kan je dus helpen je doelen werkelijkheid te laten worden. Iedereen herkent wel die positieve flow waar je soms in zit… waarin alles ineens de goede kant op lijkt te vallen. Dat kan zomaar de Wet van de Aantrekkingskracht zijn!

Maar waarom werkt dit echt? Dr. Tara Swart, een brein-expert en auteur van ‘The Source’, legt uit dat onze hersenen hier een cruciale rol in spelen. Volgens haar is vooral de intentie de sleutel tot resultaat. Als je weet wat je wil bereiken en dit elke dag bewust in gedachten houdt, zet je je brein aan het werk. Dit gaat op 3 verschillende manieren:

Selectief filteren
Met de enorme stroom van informatie die je vandaag de dag tot je neemt, filtert ons brein automatisch vooral die zaken die het als belangrijk beschouwt. Als je je intentie dagelijks herhaalt, voorkom je dat je brein deze zaken filtert als onbelangrijk voor de lange termijn.

Selectieve aandacht
Zodra je brein is afgestemd op je intentie, begin je kansen en situaties op te merken die aansluiten bij wat je wil. Alsof het universum je een seintje geeft dat je op het juiste spoor zit 😉.

En actie ondernemen
Een helder doel, waar je al je positieve aandacht en focus op richt wordt werkelijkheid door elke dag iets te doen om je doel te bereiken, hoe klein ook.

Hoe werkt dit dan?

Dat zit zo: Ons brein is vooral ingesteld op overleven, en het is eerder geneigd om zich zorgen te maken over directe bedreigingen dan over lange termijnbeloningen. Echter, en daar komt-ie: juist door bewust positieve intenties te hebben, kunnen we het brein ’trainen’ om ook op zoek te gaan naar de positieve aspecten van het leven. Vergelijk het eens met je nieuwe auto. Ineens zie je hetzelfde model overal rijden. Althans, zo lijkt het. Je bent er ineens veel meer op gefocust… En je manifesteert op die manier al die auto’s om je heen.

Dromen omzetten…

Bij NLPwerkt maken we het graag concreet. Zo vertalen we de magische Low of Attraction naar duidelijke stappen. We zetten dromen om naar doelen en doelstemmingen zodat je positieve intenties en gedachten jouw brein aansturen. Een andere techniek is visualisatie. Zie jezelf in de situatie waarin je wilt zijn, zo levendig en gedetailleerd mogelijk.
Ook het maken van een vision board, waarmee je jouw dromen visualiseert is een creatieve manier om aan de slag te gaan. Je haalt als het ware je dromen uit je hoofd en maakt ze concreet. En dit leidt soms tot prachtige resultaten! Zo hebben we recent iemand begeleid die droomde van haar eigen coachingpraktijk midden in de natuur. Tot dat moment bleef het echter bij dromen.. totdat we samen haar vison board vulde. Ineens werd het zichtbaar en bereikbaar. Deze persoon is het gaan visualiseren en internaliseren… en zet nu haar eerste stappen richting een coachingpraktijk midden in de bossen!
En jezelf belonen!

We zijn er bij NLPwerkt echt van overtuigd: De Law of Attraction is geen trucje of fabel, maar eerder een levensstijl waarbij je bewust positiviteit in je leven brengt.
Het vergt geduld, oefening en ook wat geluk, maar de beloning is het waard. Dus, waar wacht je nog op? Bepaal je intenties, ga uit van de kracht van positiviteit, en zet dromen om naar resultaat!

Zin in meer inspiratie? Lees ook eens onze post over Doelen halen met micro gewoontes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stappenplan doelstemmingen

Download PDF

201 Downloads

Hoe belangrijk is doelen stellen én halen voor jou? En wil jij daarvoor ook: 

  • Meer motivatie, energie en plezier?
  • Minder stress?
  • Meer mogelijkheden en kansen?
  • Meer succes?

Download dan ons handige stappenplan om ook jouw doelstemmingen te bepalen!